Snabba veggo-middagar

Fördel som vegetarian – Du värnar om miljön

När du väljer en mer växtbaserad kost eller byter ut kött mot livsmedel från växtriket ser du inte bara till att göra djuren en stor tjänst, utan du ser även till att förbättra din hälsa och värna om miljön. Att äga vegetariskt har idag blivit väldigt vanligt och det finns många orsaker till varför. Vissa väljer bort kött för att det innehåller mycket tungmetaller som kan vara skadliga för kroppen och andra gör det helt enkelt ur en miljösynvinkel. Naturligtvis finns det även dem som väljer bort kött för djurens skull.

Om vi tittar lite närmare på det här med miljö kan man se att grönt inte bara är bättre, utan det är också billigare. Om du väljer att äta mer vegetarisk mat kommer du att bli starkare, friskar och få en tjockare plånbok. Här är det rekommenderat med baljväxter, rotfrukter och grönsaker som en riktigt bra grund. Genom att välja detta i första hand kan du komma undan mycket billigare.

Gör miljön en tjänst

SOm tidigare nämnt är vegetarisk mat också bra för att ta hand om miljö och natur. Köttindustrin kräver mycket stora utrymmen för att kunna få plats med både djur såväl som slakterier. Det, i sin tur, orsakar stora mängder med kväveutsläpp, vilket leder till att både sjöar och hav blir övergödda.

Slå ett slag för miljön och välj bort kött! Det kan vara knepigt att komma igång, men genom att börja smått och byta ut en till två middagar i veckan kan du göra omställningen enklare.

Lämna ett svar