Snabba veggo-middagar

Fördel som vegetarian – Du gör djuren en stor tjänst

Det går inte att sticka under stol med att köttindustrin i Sverige är bättre än i många andra delar av världen, men det innebär inte att den är helt fläckfri och att alla djur behandlas med värdighet. Tyvärr finns det många rapporter som tyder på att det sker ett felaktigt behandlande av djuren. Det är t.ex. inte helt ovanligt att djur har fått utsättas för både elstötar, sparkar och slag i samband med att de ska gå till slakt.

För inte allt för länge sedan fick det svenska företaget Kronfågel en enorm kritik för hur de behandlade sina djur. Detta var en skandal som skakade många och som fick ett flertal att avstå från varumärket helt och hållet. Vissa valde till och med att gå över till en helt vegetariskt kost, vilket naturligtvis är det absolut bästa för alla djurs välmående.

Orsaken till varför du väljer att bli vegetarian har egentligen ingen betydelse, utan det viktiga är helt enkelt att minska på köttkonsumtionen så färre djur går till slakt och behöver utstå smärtsamma och svåra processer där djuret oftast upplever en mycket stor stress.

Lämna ett svar