Bli vegetarian

Förnya ditt kök med vegetarisk mat

Går du i tankarna om att bli vegetarian? Kanske vill du börja äta mer vegetarisk kost och minska på köttet, för att på så vis bidra till en mycket bättre miljö för både djur och natur. Den vegetariska kosten är inte bara nyttig och hälsosam, utan den är också smakrik, varierande och passar människor i alla åldrar.

Ett vanligt missförstånd är att vegetarisk mat är proteinfattig, men så är inte fallet. Det gäller bara att veta vilka grönsaker och livsmedel som är stora källor till protein. Vill du förnya ditt kök och kylskåp med vegetarisk mat har vi tipsen som gör processen roligare och enklare!

Renovera köket innan du börjar

Att byta kosthållning helt och hållet är för många ett stort steg. Därför kan det vara kul att renovera köket och få en nystart på riktigt innan du börjar byta ut ingredienserna i kylskåp och skafferi. Här rekommenderar vi dig att förnya med fina tapeter till kök som fräschar upp, samt tar in mer växtlighet. Under hösten 2023 är det dessutom växtligheten som står i fokus när det kommer till inredning. Varför inte välja ett par vackra tapeter med gröna blad eller en vacker fondvägg med djur – i all ära!

Ut med det gamla och in med det nya

När du ska byta kosthållning är det viktigt att du inte börjar kasta bra mat utan anledning. Även om du själv inte vill äta kött längre kan andra ha nytta av maten. Vårt bästa tips är därför att du skänker bort all den mat som du inte vill ha kvar och därefter fyller på med det nya. Satsa gärna på ekologiska och närproducerade grönsaker, eftersom dessa innehåller mest näring.

Lämna ett svar