Fördelar - vegetarisk mat

Drycker till vegetarisk mat

På den här sidan får du massor av tips vad gäller vegetarisk kost och mat. Men det är svårt att njuta av en hel måltid utan att dricka något. Vid helger och särskilda tillfällen tycker många om att dricka alkohol till maten. Men att ha koll på vilka drycker som passar till olika maträtter kan vara svårt. Därför kan du i det här inlägget läsa mer om hur du kan tänka för att välja rätt dryck till vegetarisk mat.

Vin

Både rött, vitt och rosévin kan passa bra att dricka till vegetarisk mat. Även mousserande vin kan vara gott. Men alla viner passar inte till alla maträtter. Om du besöker grapevine.se kan du gå in på deras produktsida och därefter kan du sålla efter preferenser. Till exempel vegetariskt. Då får du snabbt fram ett resultat med förslag över olika sorters viner som går i samklang med vegetarisk mat. Där finns tydliga beskrivningar över vad vinerna smakar för att du ska kunna hitta ett vin du gillar. Det finns även alkoholfria viner om du föredrar det. Du hittar allt från billigare viner till viner i något högre prisklasser.

Cider och öl

Om du gillar öl eller cider bättre finns det flera bra drycker som kommer att passa till vegetarisk mat. Gillar du till exempel cider kan de något mer sura alternativen vara det som gör sig allra godast till vegetarisk mat. Vad gäller öl passar de ljusa ölsorterna bättre. Särskilt om du lagat något mer kryddstarkt.

Lämna ett svar