Bli vegetarian

Börja äta vegetarisk mat

Att äta vegetariskt har många fördelar. En vegetarisk kost är bra för din hälsa eftersom vegetarisk mat i regel är nyttigare. Förutom att många vill äta mer vegetariskt för att det är nyttigare är det bättre för klimatet då köttindustrin bidrar till stora utsläpp. För att inte nämna att det är snällare mot djuren att inte äta kött.

Är du intresserad av att börja äta mer vegetariskt finns det flera vägar att gå. Här nedan får du några tips.

Välj en vegetarisk matkasse

En anledning till varför många låter bli att äta vegetariskt är för att de helt enkelt inte vet vilken mat de ska laga och hur de gör det. Om du kan känna igen dig i det kan en matkasse vara något för dig. Idag finns det många olika sorters matkassar att välja bland, bland annat vegetariska. Då får du hem recept på vegetariska maträtter tillsammans alla de ingredienser du behöver. Recepten är enkla att följa och maten är god.

Byt ut köttet

Många tänker att det är krångligare att laga vegetarisk mat. Men faktum är att det inte alls behöver vara det. Det enda du behöver göra för att äta mer vegetariskt är att byta ut köttet mot veganska alternativ. Du behöver alltså inte komma på nya recept, du kan bara fortsätta laga mat som du gjort innan men med veganska alternativ. Om du älskar att äta tacos på fredagar finns det vegansk köttfärs som gör sig minst lika bra i tacon som vanlig köttfärs.

Bli vegetarian

Lämna ett svar