Bli vegetarian

Så får du in mer vegetarisk mat i vardagen

Att bli vegetarian kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kräver en rätt ordentlig omställning. Till att börja med måste du byta ut maten som du har i din frys och ditt kylskåp, men du måste också förändra ditt tankesätt.

Att gå från ”köttätare” till vegetarian på en dag är det inte alla som lyckas med, men genom att smyga in mer växtbaserad kost i din vardag kan övergången bli mycket enklare. Vi har kikat i nyhetstidningar och surfat runt på nätet för att se hur andra människor har gått tillväga. Därefter har vi sammanställt våra fem bästa knep för att komma igång. Du behöver inte bli vegetarian direkt, utan ta det hellre långsamt så får både kylskåp och hjärna hänga med.

  • Låt vegetarisk mat bli en del av din vardagliga middagsrutin. Du kan välja ut en eller flera dagar i veckan där du testar på nya rätter.
  • Stressa inte fram ditt beslut, även om du vet att du till 100 % vill utesluta kött. Börja med vegetariskt en dag i veckan och öka sedan allt eftersom. Om du går på dig själv för hårt är det risk att processen känns för stor och svår.
  • Ta hjälp av andra vegetarianer och hämta inspo från nätet, t.ex. sociala medier eller forum.
  • Svårt att laga vegetariskt hemma? Se till att du alltid väljer vego när du äter ute på restaurang. Det blir betydligt enklare och ett bra första-steg.
  • Försök få med en kompis in i vego-världen. Om du har någon att byta recept och idéer med kan det kännas enklare och ni kan dessutom peppa varandra.

Lämna ett svar