Bli vegetarian

Så äter du mer vegetariskt

Om du är sugen på att äta mer vegetariskt eller helt övergå till det finns det många bra knep och tips på hur du kan göra. Det är inte lätt alla gånger att äta mer vegetariskt. Det finns faktiskt väldigt bra färdiga alternativ. Exempelvis finns sandwich som mellanmål som är perfekt när du är på språng. När du har ett färdigt mellanmål i väskan har du alltid något bra att äta när energin tryter. Sandwich som mellanmål är enkelt, snabbt och bra som du också kan kombinera med annat som exempelvis frukt.

Se maten som en helhet

När du ska börja laga mer vegetarisk mat ska du tänka på måltidens helhet och inte bara på proteinet. Du kan exempelvis tänka efter om du är sugen på en gryta, soppa, pasta eller något ungsrostat. Då har du en bra utgångspunkt och kan enklare välja råvaror. Bönor, linser och kikärtor är perfekt att använda istället för animaliskt protein.

Våga använda kryddor

När du ska äta mer vegetariskt är det en bra idé att börja utforska nya grönsaker. Det finns massor med grönsaker, frukter och bär som passar perfekt att ha i olika måltider. Lär dig mer om olika livsmedel och råvaror för att kunna komponera ihop riktigt bra och näringsrika måltider. Ett tips är att testa en ny grönsak varje vecka. Det finns massvis med bra recept på nätet som du kan söka fram om du vet vilken ingrediens du vill basera din måltid på. När du ska laga mer vegetariskt är det en bra idé att fylla på i kryddförådet. Var inte rädd för att använda olika kryddor och andra smaksättare för att få god mat. Sådant kan verkligen lyfta din vegetariska mat till helt nya höjder.

Börja smått

I början kan det vara en bra idé att börja med enkla rätter för att sedan med tiden göra mer avancerade saker. Du kan även börja med 1-2 dagar som är vegetariska för att sedan helt övergå när du känner att du behärskar den vegetariska världen. Det är viktigt att du får i dig allt du behöver och för att göra det krävs lite kunskap.

Lämna ett svar