Bli vegetarian

Garbanzocurry – en middag för hela familjen

En middag ska inte bara vara god och mätta hungriga magar, utan den får hemskt gärna och vara billig och gå snabbt att tillaga. Ett vanligt missförstånd är att vegetarisk mat tar mycket längre tid och kostar mycket mer i inköp, men så behöver inte alltid vara fallet.

Garbanzocurry är ett utmärkt alternativ för dig som vill äta vegetariskt ikväll och som vill testa på något nytt. Det här är en supergod och smakrik curry som består av bland annat blomkål, knaprig broccoli, kikärtor och morötter som har fått koka i en krämig och len kokosmjölk. Du kan själv välja om det är gul-, grön- eller röd curry som du vill använda dig av. Maten går inte bara snabbt att tillaga, utan den gör sig till och med lika god i matlådan dagen efter.

Tips! Använder du dig av färska kikärtor är det viktigt att du blötlägger dessa innan du kokar dem. Köper du färdiga kikärtor som redan ligger i blöt kan du bara se till att koka upp dem direkt. Själva curryn bör kokas utan att kikärtorna ligger i. Lägg ner dessa i slutet och låt puttra i 3-4 minuter.

Lämna ett svar