Bli vegetarian

Fördelar med tandimplantat och ny vegetarisk livsstil

Drabbas man av tandlossning, eller att tänderna blir så dåliga att de måste bytas ut, kan man få riktigt fina tandimplantat hos Södertandläkarna! Kosten är också mycket viktig för tänder som ska må bra och har man delvisa tandimplantat, kan det vara klokt att äta bra mat för de resterande naturliga tänderna. Mat som är bra både för hälsa och tänder är vegetarisk mat. Att övergå till vegetarisk kost innebär en förändrad livsstil till det bättre.

Tandimplantat och ny hälsa med vegetarisk kost

Om en eller flera tänder måste bytas ut, har man fördelen att kunna vända sig till Södertandläkarna i Stockholm. Då blir man bemött av trevlig personal som med välutbildade tandläkare kan sätta in permanenta tandimplantat av hög kvalitet. Hos Södertandläkarna är man som patient i trygga händer med tandläkare som ser till att man får tandimplantat som är hållbara för resten av livet. Att få tandimplantat hos Södertandläkarna innebär en säker operation med de allra modernaste metoderna och utrustningen. Om man väljer professionella tandimplantat hos Södertandläkarna innebär det trygga garantier, en bättre livskvalitet och ett vackert leende! Innan operationen ska man tänka på munhygienen och något som verkligen är bra för tänderna är frukt och grönt! Något som är hälsosamt för tänder och hälsa är att övergå till en vegetarisk kost, oavsett om man får tandimplantat eller inte. Dock är det alltid en bra investering för hela hälsan med en ny vegetarisk livsstil.

Friskare tänder och hälsosam grön mat

När man har fått tandimplantat vill man gärna att de ska hålla länge och tandimplantat är lika viktiga att ta hand om som naturliga tänder. Övergår man dessutom till en vegetarisk kost har man många fördelar för hälsa och tänder. Det finns många fördelar med att välja en vegetarisk kost då vegetarisk kost minskar riskerna för flertalet sjukdomar som många kan drabbas av. Vegetarisk kost minskar till exempel risken drastiskt för att man ska drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Inom en vegetarisk livsstil och kost ingår det mycket frukt och en frukt som är bra för tänderna är till exempel äpplen. Som vegetarian ska man dock se upp med sura födoämnen och sur dryck för att undvika frätskador på emaljen. Med tandimplantat insatta hos Södertandläkarna, kan man sedan ha fina tänder att kunna äta med igen och äta en mängd goda rätter som är vegetariska.

När man får tandimplantat hos Södertandläkarna ska man komma ihåg att man får stå för egna kostnader upp till 3000 kronor. Sedan har man fördelen att kunna använda sig av det statliga tandvårdsstödet från Försäkringskassan beroende på hur mycket det blir efter den första egenkostnaden. Mellan 3000 kronor till 15 000 kronor får man ersättning för 50 procent av totala kostnaden. Överstiger kostnaden för implantaten 15 000 kronor får man ersättning för 85 procent av totala summan. Investerar man i nya tänder och en mer hälsosam livsstil, tar man ansvar för både det egna välmåendet och en friskare kropp. Att blir vegetarian innebär för vissa även ett ställningstagande att inte bidra till plågsam djurhållning, eller för att undvika kött helt då djuren ofta behandlas med antibiotika. Även om antibiotika i djurkött har minskat, kan det leda till resistenta bakterier som förs över från djur till människa.

Lämna ett svar