Bli vegetarian

Att tänka på som vegetarian

Vi lever på en planet där resurserna börjar ta slut och utsläppen börjar nå en nivå som inte längre är hållbar. Många forskare menar på att vi måste göra drastiska förändringar i vårt sätt att leva nu om vi ska kunna leva kvar på denna planet inom en snar framtid. Att veta vad man ska göra för att förändra och förbättra sitt sätt att leva för att påverka klimatet mindre är såklart svårt. Vi ser allt fler som väljer att lägga om sin kost till att bli helt vegetariska eller helt enkelt äta mer vegetariskt. För någon som inte är van kan detta vara utmanande och svårt. Man möter en hel del problem och utmaningar som man inte gjorde under den tid man åt kött. Nedan följer därför ett antal tips på vad man kan tänka på som vegetarian för att få livet och kosten att flyta på smidigare.

Planera kosten

En viktig del när man blir vegetarian är att se till att planera sin kost ordentligt. Det fungerar kanske inte riktigt på samma sätt att ta dagen som den kommer när det kommer till vad man ska äta, utan man behöver ha någon typ av plan för de olika dagarna. Om man inte är en sådan som tycker om att styra upp och planera på detta sätt eller inte känner att man har tiden är det bra att ofta ha snabb vegetarisk mat hemma i frysen som man kan sno ihop. Det kan handla om till exempel vegetariska köttbullar eller något åt det hållet. En god planering av sin kost gör att man minskar risken för att inte få i sig de viktiga näringsämnen som kan vara lite klurigare att få i sig när man lägger om sin kost från att äta kött till att bli vegetarisk. Det gör också att det blir enklare att laga god och lite mer avancerad mat oftare, eftersom man om man planerat har de råvaror man behöver hemma för att laga.

Äta ute

Många tänker kanske att om man blir vegetarian så behöver man ge upp att äta ute. Detta är verkligen inte sant och allt fler restauranger erbjuder vegetariska alternativ. Ett tips kan vara att till exempel hitta en bra pizzeria i Örebro, som erbjuder goda vegetariska pizzor. Genom att hitta till exempel en pizzeria Örebro där man kan äta som vegetarian kommer övergången från att äta kött kännas mindre eftersom livet känns lite mer normalt och ens kost inte behöver läggas om så mycket som man först tänkte. En pizzeria i Örebro är också ett bra sätt att fortsatt låta maten vara en del av ens sociala liv, då man kan äta ute tillsammans med kompisar.

Hålla sig uppdaterad

Att hålla sig uppdaterad om vilka nyheter som finns på den vegetariska marknaden kan vara ett bra sätt att inte missa något när det kommer till kost. Det är fullt möjligt att äta riktigt gott även som vegetarian och genom att utforska och upptäcka nya produkter kan man hitta det som faller en själv i smaken. Det är lite för vanligt att man kör fast i samma hjulspår och endast äter några få produkter på en vardaglig basis. Att istället prova sig runt bland olika produkter kommer göra att ens kost blir rikare och godare.

Lämna ett svar