Fördelar - vegetarisk mat

Ät vegetariskt och odla egna grönsaker

Det finns många fördelar med att äta vegetariskt, så att det är gott är långt ifrån den enda. Det är inte ovanligt att det talas om den självklara fördelen, för djurens skull. Det är inte heller ovanligt att hälsofördelar tas upp, men en annan fördel är att det finns mycket vegetariskt som du själv kan odla hemma.

Det finns oändligt många grönsaker som du kan odla från fröer där hemma, och på flo-rea.com hittar du ett stort utbud samt bra information om fröerna. På så sätt kan du välja fröer till grönsaker du ofta äter samtidigt som du kan hitta information om när och hur de ska sås, och således behöver du inte vara expert för att komma i gång med egen odling.

Vegetariska smaksättare till vegetarisk mat

Oavsett om du är vegetarian eller äter vegetariskt då och då, så kanske du eftersträvar en ren kost med så få artificiella smaksättare och tillsatser som möjligt. När du odlar själv får du en god översyn och vet vad dina grönsaker utsätts för, och du kan till och med torka en del grönsaker och örter. Det är dock inte bara grönsaker du kan odla själv, utan även örter och andra smaksättare såsom persilja, gräslök och basilika som passar utmärkt till en rad vegetariska rätter. Persilja är till exempel väldigt gott till en sidorätt med champinjoner och vitlök eller som smaksättare i kikärtsbiffar. Både persilja, gräslök och basilika gör sig även väldigt väl i en god fransk potatissallad, och eftersom den inte innehåller grädde kan den göras vegansk.

Många har blivit intresserade av att börja odla hemma på grund av ökade matkostnader för bland annat frukt och grönt. Så en annan fördel med att börja odla grönsaker hemma är att det kan vara bra rent ekonomiskt.

Lämna ett svar