Bli vegetarian

3 orsaker till varför du bör välja vegetarisk mat

Att äta vegetariskt har blivit allt mer populärt. Det är inte längre bara veganer eller vegetarianer som utesluter kött ur sin kost, utan allt fler ”köttätare” har börjat att minska på köttkonsumtionen. Att äta för mycket kött är helt enkelt inte bra och det kan få kroppen att kännas trött och orkeslös.

Har du ännu inte blivit vegetarian? Då undrar vi vad det är du väntar på! Tycker du att grönsaker och vegetariska alternativ är alldeles för dyra eller känns det som en kliché? Oavsett anledning kan vi säga att vegetarisk mat och en växtbaserad kost inte bara är snällare mot miljön och djuren, utan att det också är mycket bättre för din hälsa.

3 anledningar till att äta vegetariskt

Vi har samlat ihop tre stycken riktigt bra anledningar till varför du bör bli vegetarian, eller åtminstone välja en mer växtbaserad kost. Här hämtade vi inspiration från hälsotidningar på nätet, såväl som bloggar och fitnessexperter.

1. Du blir av med gifter ur kroppen

Det sägs att hela 95 % av alla gifter och toxiner vi har i kroppen kommer från fisk och kött. I kött kan det inte bara finnas bakterier och parasiter, utan majoriteten av kött är dessutom fullt med tungmetaller som kvicksilver, bly, arsenik eller kadmium.

2. Du blir starkare och friskare

Köttindustrin innebär mycket mer fusk än man kan tro. Det är inte ovanligt att djurens föda innehåller tillväxthormoner och penicillin för att de ska växa sig större och biffigare snabbare. Här kan det även förekomma fusk vad gäller land, t.ex. att kött från Tyskland märks som svenskt. Genom att minska på köttkonsumtionen kan du också minska risken för att drabbas av sjukdomar, t.ex. cancer, övervikt, hjärtproblem och diabetes.

3. Du lever mycket längre

Det finns många saker man kan göra för att minska risken att dö i förtid och få ett långt och hälsosamt liv. Det kan t.ex. handla om att man börjar motionera och träna mer, men också att man ser över sin kost. En amerikansk studie visade att människor som väljer växtbaserad kost istället för animaliska produkter har en stor chans att förlänga sitt liv med ca 13 år – och att leva lite längre är det ju aldrig fel på!

Lämna ett svar