Recept: Vegetariska gyros

Nu var det dags att prova på nya smaker:) Det blev en vegetarisk version av en maträtt som kommer från det mexikanska köket. Ganska starkt men jättegott.

Vi behöver 200 g av sojastrimlor som ska marineras.

För en marinad behöver vi:

1 msk peppar
1 msk mejram
1 msk timjan
2 msk sojasås
2 msk senap
2-3 vitlöksklyftor
4 msk olja

Blanda samman ingredienserna i en skål och lägg till tinade sojastrimlor och blanda igen. Efteråt täcker vi skålen med folie (eller lock) och låter stå i ca 2 timmar. Du kan även lämna den i kylskåpet hela natten. Stek sedan de marinerade strimlorna i en kastrull i cirka 10 minuter.

Det är alltid gott men dip! Det som behövs är:

2 msk majonnäs
1 msk ketchup
1 tsk senap
salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser.

En färgglad sallad behövs också:

isbergsallad
1 stor eller 2 små lökar
tomater (400g körsbärstomater eller 2 medelstora)

Och såsen till salladen:

1/4 kopp olja/olivolja
1 msk citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
socker
salt och peppar

Blanda alltihop och häll över salladen.

Allt serverades med potatisklyftor. Smaklig måltid!

3 reaktioner till “Recept: Vegetariska gyros”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *