Recept: Chili con tofu

En het gryta – god i matlådan och som lättillgänglig måltid i frysen

  • Ett paket röda bönor
  • Ett paket bönmix (röda, vita och svarta bönor)
  • Ett paket tofu
  • En burk majs
  • En burk krossade tomater
  • En burk stark tacosås
  • 1 gul paprika
  • Chilikrydda
  • Salt

Här är proportionerna inte så noga – det viktigaste är att man blir nöjd själv. Hemma gillas en riktigt het chiligryta som påminner om världen. Tofu, som vi konstigt nog upptäckt på senare tid, är perfekt för att skapa karaktär på grytan. Inte för dess smak, utan för konsistensen.

Hacka tofun och blanda ner allt i en gryta, låt puttra länge (ca 30 minuter – 45 minuter) och krydda med chili och salt efter halva tiden. Rör om då och då så att den inte bränner fast. Perfekt till matlådan!

Vegofamiljens veckomeny

Det kryllar verkligen av vegetariska idéer där ute. Vegetarisk Vardag delar med sig av guldkorn som vi hittat.

Weckans Wegetariska Webblänk

Veckans tips har vi hittat i arkivet hos Vegofamiljen. De samlar på matinspiration från tidigare veckor och i mars 2010 åt de såhär gott! Spana in salladen med stek halloumi, svarta bönor, champinjoner och färsk bladspenat. Fräscht!