Pastasallad med rotfrukter

Karolcia har experimenterat lite med olika råvaror och hittade en god blandning som också är god kall.

”Potatis och pasta?” tänkte jag när jag såg det, men det var faktiskt jättegott.

Här är receptet:

  • Stora rörmakaroner
  • Två små potatisar
  • Två morötter
  • En gul lök
  • En palsternacka
  • Fem buketter broccoli
  • Olivolja
  • Halloumiost
  • Fetaost
  • Ruccola
  • Salt och peppar
  • Citron

Så här gör man:

Skär rotfrukterna i små, ganska tunna bitar och blanda med broccolin och två matskedar olivolja. Hacka ner den gula löken. Tillsätt lite salt och peppar. Grädda i ugnen på 220 grader i en halvtimme och blanda ingredienserna tre gånger under tiden.

Koka pastan, stek bitar av halloumin och blanda ihop det med fetaostbitar. Häll över olivolja och lite citron över ruccolan.

Blanda alla ingredienser i en stor skål, servera och njut!

Recept: Rösti med rotfrukter

Beskåda: Nicks rotfruktsrösti! Med morötter och zucchini i röstin fick den mer färg, men höll ihop lite sämre. Ett lakto-ovo-alternativ är att använda ett ägg för bindningens skull. Gott blev det!

3 portioner

  • 3 morötter
  • 5 stora potatisar
  • 4 gula lökar
  • 1 zucchini
  • vitpeppar
  • salt

Riv ner morötter, potatis och zucchinin i en skål. Hacka löken och blanda alltihop. Krydda med ett par teskedar vitpeppar och en tesked salt. Blanda om.

Smält smör i stekpannan och platta ut cirka 2 centimeter tjocka plättar. Glöm inte att lämna lite svängrum runt plätten, så att du kan få ner en stekspade och vända om. Stek först på hög värme, sänk sedan värmen till hälften. Låt fräsa i cirka 15 minuter totalt. Vänd plätten och låt fräsa i 10 minuter på andra sidan.

Lycka till!