Hemlagade quornbiffar

Det här är min favoritform av quornfärs – saftiga quornbiffar som antingen kan stekas eller grillas.

Det här behöver man:

1 dl ströbröd

300 g tinad quornfärs

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

2 ägg

1 msk japansk soja

4 msk sweet chilisås

olivolja, vatten

Gör så här:

Blanda först ströbröd och 240 ml vatten i en skål och låt det dra i några minuter. Tillsätt finhackad gul lök, pressad vitlök, quornfärs, ägg, japansk soja och chilisås i blandningen med ströbröd. Blanda allt för hand till en smet och forma små biffar. Stek biffarna ungefär 3-4 minuter på en sida. Om du tänker grilla: Pensla först med lite olja på bägge sidor.

:)

Pastagratäng med quorn och grönsaker

Idag blev det en god pastagratäng med lite av varje ;) Hade ingen aning om vad jag skulle laga för mat. Men den bästa lösningen är att blanda allt möjligt man har i en gryta, strö över ost och grädda i ugn :)

Ingredienserna:

5 dl pasta

1 paprika

2 gula lökar

1 burk majs

2 små tomater plus en burk krossade tomater

en näve harikoverts

salt och peppar

riven ost

ca 100 g quorn färs

Gör såhär:

Koka först pastan (halvhårt). Stek gul lök och quornfärs i ungefär 4 minuter på stekpannan. Tillsätt sedan paprika, färska och krossade tomater och koka i ungefär 3 minuter. Kom ihåg att ta bort skinnet från de färska tomaterna. Krydda allt med salt och peppar. Blanda harikoverts och majs i grytan.

Häll pastan i en ugnsfast form och blanda i grytan. Strö över med riven ost.

Grädda i 15 min i 200 grader.

MUMS!