Potatis med ostfyllning

Potatis och ost verkar vara en bra mix. De trivs bra ihop och komponerar sig tillsammans till goda smakupplevelser. Receptet är tidskrävande men värt det:)

Det här behöver du:

3-5 medelstora potatis

För fyllningen:

1 gul lök

gräslök

2 vitlöksklyftor

3 msk gräddfil

två valfri typer av ost: själv blandade jag två typer av feta ost (150 g)

riven ost (40 g)

salt

peppar

Sähär gör du:

Tvätta potatisen väl och koka i cirka 35 minuter. Men kolla ibland så att du inte överkokar dem. Låt sedan svalna något. Ta bort toppen på potatisen och ta bort försiktigt med en sked (det som är inne) så att du inte skadar väggarna.

Fräs samtidigt löken i ca 1-2 minuter. Tillsatt vitlök och gräslök och fräs ytterligare en minut.

Löken, gräslöken blandar du tillsammans med innehållet i potatisarna som du tog ut med sked, ost (i mitt fall var det fetaost), gräddfil, salt och peppar. Blanda allt till en röra med hjälp av en mixer.

Placera den färdiga röran i varje potatis.

Täck med riven ost. Täck dem möjligen med folie. Placera potatisen i en ugnsform och grädda i 220 grader i 10-15 minuter.

Potatisarna serverades med en lätt sallad :)

Majonnäspotatis

Man kan tillaga potatis på många olika sätt, men det här är mitt absolut bästa! Potatis med majonnäs ur ugnen är så himla gott och smälter i munnen.

Det här behöver du:

potatis, ca 900 g

3 msk majonnäs

basilika

riven ost

Gör såhär:

Skala potatis och skär i skivor. Till en ganska stor skål tillsätt tre stora skedar majonnäs, 1 tesked basilika och lite salt . Blanda allt. Eftersom majonnäs har en ganska tät konsistens så behöver vi lite vatten (till exempel 2-3 tsk). Blanda igen och lägg i potatisen. Rör om väl så att alla potatisar får majonnäs på sig.

Lägg skivorna på en ugnsplåt och strö över med riven ost.

Sätt ugnen på 150 grader och grädda i ca 30 minuter. Fast det kan beror på vilken typ av potatis ni har och om det är tunna eller tjocka skivor. Så det är bra att kolla ibland så att de inte bränns.

Potatisen serverades med quorn-nuggets.

Ni kommer säkert att bli nöjda med dem!