Snabb-tortellini med majonäsmojs

När det ska gå riktigt snabbt i köket går det att ta genvägen förbi färdighyllan och sedan förädla rätten hemma.

  • En påse tortellini med ost och spenat
  • En liten burk majs
  • 4 medelstora inlagda gurkor
  • 2 msk majonäs

Otroligt enkelt: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet. Blanda med majonäsen, hackad inlagd gurka och majsen. Vips har du den perfekta trött-efter-jobbet-men-vill-ändå-ha-goda-smaker-tallriken som dessutom räcker till en matlåda eller en person till!

Pastasallad med rotfrukter

Karolcia har experimenterat lite med olika råvaror och hittade en god blandning som också är god kall.

”Potatis och pasta?” tänkte jag när jag såg det, men det var faktiskt jättegott.

Här är receptet:

  • Stora rörmakaroner
  • Två små potatisar
  • Två morötter
  • En gul lök
  • En palsternacka
  • Fem buketter broccoli
  • Olivolja
  • Halloumiost
  • Fetaost
  • Ruccola
  • Salt och peppar
  • Citron

Så här gör man:

Skär rotfrukterna i små, ganska tunna bitar och blanda med broccolin och två matskedar olivolja. Hacka ner den gula löken. Tillsätt lite salt och peppar. Grädda i ugnen på 220 grader i en halvtimme och blanda ingredienserna tre gånger under tiden.

Koka pastan, stek bitar av halloumin och blanda ihop det med fetaostbitar. Häll över olivolja och lite citron över ruccolan.

Blanda alla ingredienser i en stor skål, servera och njut!

Recept: Asiatisk pasta med körsbärstomater

Asiatisk pasta med körsbärstomater:

Det här behöver man:

  • ca 250 g bred bandspagetti
  • 1 dl gröna linser
  • 1 röd paprika
  • några körsbärstomater
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk curry
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 tärning grönsaksbuliong

Såhär gör man:

Spagettin kokas enligt anvisning på förpackningen. Linserna ska kokas i ca 10 minuter och sedan ska de rinna av. Paprikan och rödlök skärs fint och steks i olja.  Krydda dem med curry, gurkmeja och ingefära. Tillsätt sedan linserna, grönsaksbuljong på tärning samt mellangrädde och småputtra i cirka 5 minuter. Blanda pastan med currysåsen och körsbärstomaterna.

Pastagratäng med quorn och grönsaker

Idag blev det en god pastagratäng med lite av varje ;) Hade ingen aning om vad jag skulle laga för mat. Men den bästa lösningen är att blanda allt möjligt man har i en gryta, strö över ost och grädda i ugn :)

Ingredienserna:

5 dl pasta

1 paprika

2 gula lökar

1 burk majs

2 små tomater plus en burk krossade tomater

en näve harikoverts

salt och peppar

riven ost

ca 100 g quorn färs

Gör såhär:

Koka först pastan (halvhårt). Stek gul lök och quornfärs i ungefär 4 minuter på stekpannan. Tillsätt sedan paprika, färska och krossade tomater och koka i ungefär 3 minuter. Kom ihåg att ta bort skinnet från de färska tomaterna. Krydda allt med salt och peppar. Blanda harikoverts och majs i grytan.

Häll pastan i en ugnsfast form och blanda i grytan. Strö över med riven ost.

Grädda i 15 min i 200 grader.

MUMS!

Kål med quorn

Jag måste erkänna att jag aldrig tyckt om kål tills det att min kompis lagade den här rätten åt mig. Då blev jag förtjust i den och lagade den hur många gånger som helst :-D

Det här behöver man:

en hel liten kål (eller hälften av en stor)

1 gul lök

ca 200 g quorn

en stor morot

pasta

Såhär gör man:

Först hacka kålen och lägg i en skål. Tillsätt 1 msk salt och blanda i genom att klämma kålen med händerna. Det här steget är viktig för att saltet gör att kålen blir mindre vattnig . Riv moroten och blanda med kålen.

Fräs quorn i fem minuter och tillsätt kål och morötter och blanda allt. Häll sedan i 300 ml vatten ock fräs allt under svag värme under locket. Här bör man vänta tills kålen blir mjuk, så det tog ungefär en timme för mig. Man ska också röra om då och då.

Kålen serverades med pasta, mums!

Pasta med grönsaker

Enkelt, gott, lätt med smak av sommaren – så kan man beskriva den här rätten.

Det här behöver du:

  • 2 gula lökar
  • två vitlöksklyftor
  • majs
  • djupfrysta bönor (ca 150 g)
  • 3 stora tomater
  • färsk persilja, basilika
  • en paprika
  • 1-2 tsk socker
  • salt, peppar
  • pasta

Gör såhär:

Finhacka lök  och vitlöksklyftor och stek i ca 3 minuter  tillsammans med hälften av färsk persilja och basilika.

Häll kokande vatten på tomaterna och ta bort skinnet. Mixa tomaterna till en puré.

Tillsätt bönor, majs och paprika och stek i några minuter. Häll sedan i tomaterna. Eftersom det visade sig att jag inte hade tillräckligt med tomater så blandade jag i lite krossade tomater. Krydda med salt, peppar och lite socker.

Koka allt i svag värme i 15 minuter. Blanda kokt pasta med grönsakerna och servera med resten av persiljan direkt :)

Vegetarisk gryta

Ingredienser:

quorn-strimlor

krossade tomater (500g)

1 gul paprika

1 gul lök

matlagningsgrädde

Gör såhär:

Stek gul lök och quorn-strimlor. Blanda i krossade tomater och paprika. Efter ca 5 minuter tillsätt 1 dl matlagningsgrädde och blanda väl. Låt koka på svag värme i 10 minuter.  Till slut smaksätt med timjan, paprikapulver, salt och peppar.

Servera gärna med pesto-pasta eller ris.