Recept: Lins- och morotsbiffar

  • 2 morötter
  • 450 gram kokta linser (röda)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 äggulor
  • en nypa vitlökspeppar
  • ströbröd
  • salt, peppar

Riv moroten och mixa linserna. Blanda med kryddor, tomatpurén, äggula, ströbröd och potatismjöl. Forma små biffar med händerna och stek i smör. Stek ett par minuter per sida. Servera biffarna med sallad och en klick yoghurt. Smaklig måltid!

Recept: Rösti med rotfrukter

Beskåda: Nicks rotfruktsrösti! Med morötter och zucchini i röstin fick den mer färg, men höll ihop lite sämre. Ett lakto-ovo-alternativ är att använda ett ägg för bindningens skull. Gott blev det!

3 portioner

  • 3 morötter
  • 5 stora potatisar
  • 4 gula lökar
  • 1 zucchini
  • vitpeppar
  • salt

Riv ner morötter, potatis och zucchinin i en skål. Hacka löken och blanda alltihop. Krydda med ett par teskedar vitpeppar och en tesked salt. Blanda om.

Smält smör i stekpannan och platta ut cirka 2 centimeter tjocka plättar. Glöm inte att lämna lite svängrum runt plätten, så att du kan få ner en stekspade och vända om. Stek först på hög värme, sänk sedan värmen till hälften. Låt fräsa i cirka 15 minuter totalt. Vänd plätten och låt fräsa i 10 minuter på andra sidan.

Lycka till!