Rubens linssoppa

Ruben Andersson är en av dem som får en kylskåpsmagnet med Sparris på. Han skickade in det här spännande och goda receptet. Tack Ruben!

  • 1 msk Herbamares saltfria örtbuljong (eller 1 valfri buljongtärning)
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen koriander
  • 3 tsk garam masala (eller curry)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 stor lök
  • 2 morötter
  • 1 pkt krossade tomater (gärna smaksatt med vitlök eller chili)
  • ½ dl olivolja

Värm upp oljan i en kastrull.
Fräs vitlöken och kryddorna under omrörning 1 minut.
Häll sedan i linserna, hackad lök, krossade tomater, buljong och vatten.
Rör om och låt det småkoka under lock i 15 minuter.
Skala och riv morötterna under tiden.
Tillsätt riven morot och kokosmjölken.
Rör om och låt det koka 5 minuter till.
Istället för morötter kan du prova ta i t ex blomkål, palsternacka eller paprika.