Grillade sojabitar


Idag blev det snabbmat: Grillade sojabitar med haricoverts. Det gäller bara att steka de färdiga bitarna från påsen tillsammans med haricoverts och servera direkt. För att det inte skulle bli så ”tråkigt” på tallriken skar jag gurka och blandade med grädde och lite salt.
Jag brukade köpa många sortens av sojaprodukter men var inte så nöjd med dem. Men de här bitarna är jättegoda!

Pasta med grönsaker

Enkelt, gott, lätt med smak av sommaren – så kan man beskriva den här rätten.

Det här behöver du:

  • 2 gula lökar
  • två vitlöksklyftor
  • majs
  • djupfrysta bönor (ca 150 g)
  • 3 stora tomater
  • färsk persilja, basilika
  • en paprika
  • 1-2 tsk socker
  • salt, peppar
  • pasta

Gör såhär:

Finhacka lök  och vitlöksklyftor och stek i ca 3 minuter  tillsammans med hälften av färsk persilja och basilika.

Häll kokande vatten på tomaterna och ta bort skinnet. Mixa tomaterna till en puré.

Tillsätt bönor, majs och paprika och stek i några minuter. Häll sedan i tomaterna. Eftersom det visade sig att jag inte hade tillräckligt med tomater så blandade jag i lite krossade tomater. Krydda med salt, peppar och lite socker.

Koka allt i svag värme i 15 minuter. Blanda kokt pasta med grönsakerna och servera med resten av persiljan direkt :)