Jättegod indisk grönsaksgryta

Jaha, så har man lagat sitt första indiska recept idag och jag måste säga att det har blivit en succé ;)

Det här behöver man:

  • ca 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 250 g kormasås
  • 250 g mild currysås
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Såhär gör man:

– Grovhacka löken och skär potatis och morötter i tunna skivor. Fräs morötter, lök och potatis i 10 minuter och vänd ofta. Se till att du har tillräckligt med olja så att du inte bränner potatisen.

– Blanda ner blomkål, avrunna kikärter, korma- och currysås (Man kan använda till exempel bara kormasås om man vill). Låt allt kokas ca 10  min eller tills grönsakerna blir mjuka. Smaksätt sedan med salt och peppar.

– Allt serverades med ett jättegott mjukt indisk bröd – naanbröd. Det går att köpa det i nästan varje affär.

Smaklig måltid!