Recept: Röd couscous

Grönsaker och röd couscous

  • 2 dl inlagda rödbetor
  • 3 dl couscous
  • 4 stjälkar selleri
  • 1 röd paprika
  • en halv purjolök
  • ett halvt paket frysta sockerärtor
  • 100 g fetaost
  • vegeta, salt
  • 1 dl filmjölk
  • franska örter

Mixa rödbetorna och koka upp dem, lägg i couscousen och dra av kastrullen från spisen. Vänta i 5 minuter, rör om då och då.

Hacka sellerin, paprikan, purjolöken och sockerärtorna i små bitar. Koka dem så de blir mjuka i vatten med vegeta.

Blanda allt med couscousen och tillsätt fetaosten.

Rör filmjölk med lite vegeta och franska örter. Det blir en snabb, men god sås.

Lycka till!

Pastagratäng med quorn och grönsaker

Idag blev det en god pastagratäng med lite av varje ;) Hade ingen aning om vad jag skulle laga för mat. Men den bästa lösningen är att blanda allt möjligt man har i en gryta, strö över ost och grädda i ugn :)

Ingredienserna:

5 dl pasta

1 paprika

2 gula lökar

1 burk majs

2 små tomater plus en burk krossade tomater

en näve harikoverts

salt och peppar

riven ost

ca 100 g quorn färs

Gör såhär:

Koka först pastan (halvhårt). Stek gul lök och quornfärs i ungefär 4 minuter på stekpannan. Tillsätt sedan paprika, färska och krossade tomater och koka i ungefär 3 minuter. Kom ihåg att ta bort skinnet från de färska tomaterna. Krydda allt med salt och peppar. Blanda harikoverts och majs i grytan.

Häll pastan i en ugnsfast form och blanda i grytan. Strö över med riven ost.

Grädda i 15 min i 200 grader.

MUMS!