Recept: Lins- och morotsbiffar

  • 2 morötter
  • 450 gram kokta linser (röda)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 äggulor
  • en nypa vitlökspeppar
  • ströbröd
  • salt, peppar

Riv moroten och mixa linserna. Blanda med kryddor, tomatpurén, äggula, ströbröd och potatismjöl. Forma små biffar med händerna och stek i smör. Stek ett par minuter per sida. Servera biffarna med sallad och en klick yoghurt. Smaklig måltid!

Hemlagade quornbiffar

Det här är min favoritform av quornfärs – saftiga quornbiffar som antingen kan stekas eller grillas.

Det här behöver man:

1 dl ströbröd

300 g tinad quornfärs

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

2 ägg

1 msk japansk soja

4 msk sweet chilisås

olivolja, vatten

Gör så här:

Blanda först ströbröd och 240 ml vatten i en skål och låt det dra i några minuter. Tillsätt finhackad gul lök, pressad vitlök, quornfärs, ägg, japansk soja och chilisås i blandningen med ströbröd. Blanda allt för hand till en smet och forma små biffar. Stek biffarna ungefär 3-4 minuter på en sida. Om du tänker grilla: Pensla först med lite olja på bägge sidor.

:)