5 tips för att locka vegetarianer till din restaurang

Det händer ganska ofta att jag tar med mig kollegorna ut på lunch. Eftersom jag äter ute ofta och är vegetarian, blir det för det mesta jag som styr kosan mot en speciell restaurang. Det har också hänt att vi gått någon annanstans när mina vänner och jag inte hittar något vegetariskt på menyn. Alla vill äta gott när de går ut och här är några tips till dig som har en restaurang.

1. Undvik olika typer av sallad och wokade grönsaker med pasta. Dessa rätter finns hos restaurangen bredvid och hos grannen bredvid den. Dessutom tillhör wok, pasta och sallad de absolut enklaste hemlagade rätterna idag – när en vegetarian går ut och äter önskar den sig något extra!

Till slut kom kocken ut och berättade att de kunde erbjuda en grönsallad.
Mitt sällskap och jag gick till ett annat ställe.

2. Överraska! Kommer du på en vegetarisk rätt som sticker ut ökar chanserna att ryktet om din restaurang sprider sig mellan vegetarianer. Förhoppningsvis upptäcker även köttätande människor den nya spännande rätten. Kanske är det du som blir först med att lansera en indisk meny för vegetarianer på orten?

3. Erbjud ett utbud. Det blir förstås mer attraktivt om du har fler rätter att välja på än en. Utgå från olika typer av basmat – vad skulle fungera med ris, vad skulle fungera med potatis?

4. Variera och byt ut rätter varje dag eller varje vecka. Då ökar chansen att vegetarianerna kommer tillbaka.

Jag blev förvånad när jag upptäckte att de vegetariska vårrullarna innehöll räkpasta.

5. Presentera innehållet i rätterna. Att ta reda på vad en specifik kund äter och inte äter är tidskrävande. Det är lättare om kunden själv får veta vad rätten innehåller. Finns det kött, fisk, fågel, ägg eller mjölk? Olika typer av vegetarianer äter olika mycket av dessa ingredienser. En lakto-ovo-vegetarian äter mjölk och ägg, men en vegan äter inget som kommer från djurriket.

2 reaktioner till “5 tips för att locka vegetarianer till din restaurang”

  1. Ja och förstås något annat val av paj än västerbottenpaj. Det är en god paj, men jag äter gärna något annat någon gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *