Rödbetspesto

rödbetspesto

Idag serverades det rödbetspesto till middagen! Det var första gången jag gjorde pesto. Så himla gott det blev! och vilken härlig färg man fick på pastan!

Det här behöver man:

  • 7 medelstora rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 70 g pinjenötter
  • 80 g parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar
  • babyspenat
  • fetaost
  • pasta

Så här gör man:

Tvätta rödbetorna, torka och lägg var och en i aluminiumfolie. Placera dem på en bakplåt och grädda i ugnen (200 grader) tills de är mjuka. Hos mig tog det 1,5 timme men det är värt att kolla lite då och då för allt beror på hur stora rödbetorna är.

När rödbetorna var färdiga så sköljdes de under kallt vatten och skalades. Skär de i mindre bitar och blanda med pinjenötter, parmesan, pressad vitlök och olivolja med hjälp av stavmixern. Krydda med salt och massor av svartpeppar.  När det gäller mängden av pinjenötter, olja och parmesan så kan man variera hur man vill. Gillar man mer sötare smak då får man blanda lite extra pinjenötter. Vill man känna mer av ostsmaken så blanda i mer parmesanost. Man ska smaka av och bestämma själv :)

Rödbetspeston blandades med pasta och serverades med babyspenat och lite fetaost på toppen.

4 reaktioner till “Rödbetspesto”

  1. Hej!

    Tråkigt att hitta recept som innehåller kalvmage på en sida för vegetarisk mat. All Parmesan innehåller LÖPE som är enzym från MALD KALVMAGE. Som de flesta nog förstår så kan inte kalvar leva utan mage.

    I övrigt, bra med en sida med mindre döda djur i recepten i allafall! :)

    1. Du har rätt! Det beror på hur noga man är… Jag äter dessutom fisk ibland. Hoppas du hittar andra recept på bloggen som passar dig.

  2. Det har, utan att egentligen vara ett aktivt val, blivit mer och mer vegetariskt för mig. Främst, tror jag, för hur djurhållningen ser ut.
    Nu inser jag dock att jag måste bli bättre på att se till att få i mig sånt jag behöver. Jag blev jättelycklig när jag hittade denna sida idag!
    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *