Recept: Vegetarisk gryta med potatis

I dag blev det en jättegod vegetarisk gryta med potatis. Huvudrollen i rätten spelade lakto-ovo-vegetariska grytbitar som man kan köpa i nästan varje butik.

Ingredienser:

  • ca 150 g grytbitar
  • 3 medelstora potatis
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • broccolibuketter
  • buljong
  • paprikapulver
  • 2-3 msk mjöl

Såhär gör man:

– Bryn först grytbitarna i ungefär 4 minuter så att de tinar och får en fin brun färg.

– I en annan stekpanna bryner du den hackade löken i ett par minuter (den får inte få upp färg). Skala och skär potatisar och lägg bitarna tillsammans med löken. Stek i ett par minuter så att potatisen får färg. Här är det viktigt att röra om ganska ofta och se till att det finns tillräckligt med olja, annars bränner man potatisen och löken.

– Efter ett par minuter: Krydda potatisen med paprikapulver och stek ytterligare i några minuter.

– Lägg sedan de färdigstekta grytbitarna tillsammans med broccoli och morötter, rör om och låt allt fräsa ihop i ungefär 3 minuter.

– Strö nu över mjölet och rör om hela tiden. Häll sedan på buljongen så att den täcker grytan, lägg i lagerbladet, salta och peppra, smaka av. Småkoka i ca 10-20 minuter, eller tills potatisen verkar vara klar.

Man kan förstås variera antalet ingredienser beroende på vad man är mest sugen på.

Själva rätten kan kännas lite tung så det är alltid bra att ha färska grönsaker vid sidan av, som typ paprika, tomat eller sallad.

Smaklig måltid!  :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *