Färgsprakande potatissallad (utan majonäs)

Om jag tänker på potatissallad så tänker jag på de där plastbyttorna som man släpar med sig när man ska engångsgrilla om somrarna. De är fyllda med majonnäsindränkta potatisbitar – men det finns en annan typ av potatissallad också, med potatis, olja och sallad. Och nämen titta, här nedanför är ju receptet! Galet enkelt ska det vara också, så därför köper vi fin potatis och färdigblandad sallad.

  • 1 påse delikatesspotatis
  • 2 gula paprikor
  • 1 röd paprika
  • 1 påse sallad
  • 1 burk vitlöksoliver
  • 10 körsbärstomater
  • olivolja
  • citruskrydda
  • vitlökssalt
  • citronpeppar

Skölj av delikatesspotatisen, lägg den i en kastrull med rikligt med vatten och dra på spisen. Koka potatisen tills den känns färdig (jag brukar ta upp en potatis och smaka, det där med att prova med stickor tycker jag kan luras ibland).

Under tiden potatisen kokar passar det bra att hacka paprikorna och salladen (faktiskt; i påsen är salladsbitarna för stora). Skär körsbärstomaterna i lagom stora klyftor.

Skölj potatisen när den är klar, mest för att den inte ska vara för het. Skär i lagom stora bitar, cirka tre bitar per potatis.

Blanda alla ingredienser i en skål. Häll på rikligt med olivolja, krydda med kryddorna och blanda ordentligt.

Då så var det klart!

Serveras till exempel med tsatziki. Jordgubbstårta fungerar fantastiskt bra till efterrätt sedan, det har vi och vännerna testat på midsommarafton. Smaklig spis!

5 reaktioner till “Färgsprakande potatissallad (utan majonäs)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *