Middag

Recept: Lakto-ovo-vegetariska middagstips

Vegetarisk Vardag har valt ut ett antal recept ur vårt arkiv. Bjud vännerna på en grön middag i kväll!

När äter du egentligen middag – är det mitt på dagen eller mellan klockan 17 och 18? Ordet middag har olika betydelser och konkurrerar ofta med lunch. Enligt Svenska Akademiens ordbok är middag en måltid som äts mitt på dagen, men på senare år säger de flesta middag om måltiden som bjuds sent på eftermiddagen. Att bjuda hem någon på middag innebär oftast att man träffas efter jobbet, när det börjar skymma. Vi på Vegetarisk Vardag tar ofta något enklare lite senare på kvällen om vi inte är så hungriga under eftermiddagen. Den senare kvällens servering brukar i allmänhet kallas supé.

Lättlagat: Pastagratäng med quorn och grönsaker

Nicks favoriträtt är makaronilåda. Så kommer det alltid att vara. Här är middagen som är enkel, god och populär!

Pastagratäng, en klassisk vegetarisk middag

Hemlagade quornbiffar

Smarrigt på tallriken när denna lättlagade middag blir verklighet. Det går att skapa något nytt med quorn, utan de mest givna färdiga produkterna.

Middag: Hemlagade quornbiffar

Lyxig lasagne i nivåer till middag

De olika smakerna får inte blandas för mycket, upptäckte vi när vi provade den här vegetariska lasagnen. En perfekt middagsmåltid!

Recept: Vegetarisk lasagne

Små pajer med böngryta

Paj är en pelare i det vegetariska köket. Middagarna kan varieras i det oändliga, men att göra en rätt lite mindre får den att se lyxig ut på tallriken. Bjud middagsgästerna på den här goda rätten och låt de äta hur många pajer de vill.

Middag: Små pajer med broccoli och böngryta

Grekisk middag: Gígantes plakí

Vegetarisk Vardag bjöd in matbloggare för att tipsa om sina bästa recept till påsk. Maja Atterstig tipsade om en riktigt smarrig grekisk middag.

Vegetariskt middagstips: Recept på Gígantes plakí

Vegetarisk påskbuffé

Marinerad tofu, piroger, små broccolipajer och en härlig grönsakssallad. Kika på vårt bildspel med inspiration till en vegetarisk middag under påsken.

Inspiration: Vegetarisk middag till påsk

Middag med ryska piroger

Varför inte bjuda på piroger till middag? När du ändå är i gång kan du frysa in piroger och spara till flera tillfällen.

Recept: Piroger

Förgyll middagen med gyllene blomkål

De lagom stora buketterna med blomkål gör dem perfekt som tilltugg till middagen. Bjud på grönsaker bredvid, potatismos och en god sås på middagsbordet.

Recept: Gyllene blomkål steg för steg