Recept: Marinerad tofu med potatismos

Det är ett gott och enkelt recept som serveras ganska ofta här hemma. Marinaden är jag förälskad i och använder den ofta tillsammans med quorn och tofu ;)

Det här behöver man:

  • 550 g tofu
  • potatis
  • grädde
  • 3 tomater
  • 1 gurka

Marinad:

  • 3 msk soja
  • 3 msk äpplecidvinäger
  • 3 msk vatten
  • 2 tskingefära
  • 3 msk sweet chilisås

Vinägrett:

  • 1 tsk basilika
  • salt efter smak
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk senap (frivilligt)
  • 1 msk vinäger (om du lägger till senap då äppelcidervinäger är bäst)
  • 3 msk olivolja

Såhär gör man:

Potatismos tror jag alla vet hur man gör ;) Det gäller bara att koka potatis, mosa den och blanda med lite grädde och peppar.

Ingredienserna från marinaden blandas i en skål och tofubitar läggs i blandningen. Jag brukar ställa skålen i kylskåpet under folie en stund så att smakerna kommer fram bättre. De marinerade tofubitarna ska sedan stekas i några minuter.

Potatis och tofu hör bra ihop med någon sallad. En av mina favoritsallader består av gurka, tomat med vinägrett. Blanda basilika, salt, socker och senap. Tillsätt sedan vinäger och rör om. När det är väl blandat tillsätter man olivoljan och rör tills vinägretten har en och samma färg.

Smaklig måltid!

1 reaktion till “Recept: Marinerad tofu med potatismos”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *