Majonnäspotatis

Man kan tillaga potatis på många olika sätt, men det här är mitt absolut bästa! Potatis med majonnäs ur ugnen är så himla gott och smälter i munnen.

Det här behöver du:

potatis, ca 900 g

3 msk majonnäs

basilika

riven ost

Gör såhär:

Skala potatis och skär i skivor. Till en ganska stor skål tillsätt tre stora skedar majonnäs, 1 tesked basilika och lite salt . Blanda allt. Eftersom majonnäs har en ganska tät konsistens så behöver vi lite vatten (till exempel 2-3 tsk). Blanda igen och lägg i potatisen. Rör om väl så att alla potatisar får majonnäs på sig.

Lägg skivorna på en ugnsplåt och strö över med riven ost.

Sätt ugnen på 150 grader och grädda i ca 30 minuter. Fast det kan beror på vilken typ av potatis ni har och om det är tunna eller tjocka skivor. Så det är bra att kolla ibland så att de inte bränns.

Potatisen serverades med quorn-nuggets.

Ni kommer säkert att bli nöjda med dem!

2 reaktioner till “Majonnäspotatis”

  1. Hej
    Har väldigt länge tänkt att egentligen skulle jag vilja vara vegetarian. Sedan kom funderingar som; får jag i mig allt jag behöver? Får jag i mig tillräckligt med järnrik mat? Tänk om …..
    I kväll bestämde jag mig definitivt. Stekte en zhorizokorv som jag gillar tidigare men usch och fy. Nu är det nog. Hittar direkt denna blogg som verkar jätte trevlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *