Dagens lunchmeny i Eskilstuna

Vegetarisk Vardag ringde de tio första lunchrestaurangerna vi kunde hitta i Eskilstuna, för att höra vad de hade på menyn för vegetarianer. Här är resultatet!

Pasta med grönsaker dominerar det vegetariska utbudet

— Eh, nää, det har vi nog inget. Jag ska kolla.

Vi väntar i luren medan personalen på en av restaurangerna verkar springa iväg för att fråga i köket. När han kommer tillbaka berättar han att de nog kan fixa något vegetariskt om vi bokar tid i förväg. Som tur är, är det bara två av tio uppringda restauranger som inte har något vegetariskt att erbjuda.

Fyra stycken har olika typer av pastarätter att bjuda på, vilket är vanligt i vegetariska luncher. Två restauranger lockar med quornfiléer och en presenterar också nachostallrik eller pannkaka som alternativ. Den menyn verkar dock inte ändras över året. Ytterligare en har bara stekta, blandade grönsaker att bjuda på – alltså en vanlig wok.

Det som drar ögonen till sig är följande meny: Pepparrotsmos, senapspickles och äggsås. Det låter helt okej och nästan lite lyxigt. Rätten står inte på menyn, förklarar den som svarar, men de kan lätt fixa den om man frågar efter något vegetariskt.

Sammanfattningsvis – här har ni utbudet, Eskilstunabor:

  • Inget alls
  • Pasta, pastasallad eller sallad (eventuellt med falafel)
  • Stekta blandade grönsaker
  • Pepparrotsmos, senapspickles och äggsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *