Kål med quorn

Jag måste erkänna att jag aldrig tyckt om kål tills det att min kompis lagade den här rätten åt mig. Då blev jag förtjust i den och lagade den hur många gånger som helst :-D

Det här behöver man:

en hel liten kål (eller hälften av en stor)

1 gul lök

ca 200 g quorn

en stor morot

pasta

Såhär gör man:

Först hacka kålen och lägg i en skål. Tillsätt 1 msk salt och blanda i genom att klämma kålen med händerna. Det här steget är viktig för att saltet gör att kålen blir mindre vattnig . Riv moroten och blanda med kålen.

Fräs quorn i fem minuter och tillsätt kål och morötter och blanda allt. Häll sedan i 300 ml vatten ock fräs allt under svag värme under locket. Här bör man vänta tills kålen blir mjuk, så det tog ungefär en timme för mig. Man ska också röra om då och då.

Kålen serverades med pasta, mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *