Hirsbiffar med broccoli

hirsbiffar

Nu har man hittat en ny variant av vegetariska biffar! Förutom kikärtor, linser, quorn så kan man också göra hirsbiffar. Det var första gången jag lagade hirs och blev positivt överraskad, det var faktiskt jättegott!

Det här behöver man (ca 20 biffar):

  • 2 dl hirs
  • 1 buljongtärning
  • 1 broccoli
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk chillipulver
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt
  • vitlökspeppar

Så här gör man:

Koka hirs på en låg värme i dubbelt så mycket vatten (4 dl) med grönsakstärning i (i ca 20 min eller enligt anvisningarna på förpackningen).

Koka broccoli i saltat vatten tills det blir lagom mjukt. Häll ut vattnet när broccolin är färdig, skölj med kallt vatten (eller låt den svalna) och krossa med hjälp av en gaffel i en skål. Stek gul lök med paprika i ca 4 minuter och blanda med broccolin.

Under tiden borde hirs kokat färdigt (den ska absorbera vattnet). Pressa hirsen för att få bort det resterande vattnet och blanda med de övriga ingredienserna i skålen plus ett ägg och ströbröd. Smaksätt med kryddor som finns i listan.

Om man vill så kan man panera biffarna. Förberedd en liten skål med ströbröd och en skål med två rörda ägg. Forma en biff och lägg i äggen, sen i ströbrödet och stek tills den får en fin gyllenbrun stekyta.

Smaklig måltid!

hirsbiffar

 

3 reaktioner till “Hirsbiffar med broccoli”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *