Hemlagade quornbiffar

Det här är min favoritform av quornfärs – saftiga quornbiffar som antingen kan stekas eller grillas.

Det här behöver man:

1 dl ströbröd

300 g tinad quornfärs

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

2 ägg

1 msk japansk soja

4 msk sweet chilisås

olivolja, vatten

Gör så här:

Blanda först ströbröd och 240 ml vatten i en skål och låt det dra i några minuter. Tillsätt finhackad gul lök, pressad vitlök, quornfärs, ägg, japansk soja och chilisås i blandningen med ströbröd. Blanda allt för hand till en smet och forma små biffar. Stek biffarna ungefär 3-4 minuter på en sida. Om du tänker grilla: Pensla först med lite olja på bägge sidor.

:)

2 reaktioner till “Hemlagade quornbiffar”

  1. Varför använder du inte torkad sojafärs i stället för quornfärs, torkad sojafärs är mycket, mycket billigare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *