Recept: Gyllene blomkål


Jag älskar blomkål i varje form men den här är min absolut bästa! Jag kan äta det själv utan några insatser eller med ett stekt ägg :) Det fungerar även bra som ersättare för potatis.

Det här behöver man:

blomkål
2 ägg
ströbröd
salt, peppar
Vegeta
oliv olja

Såhär gör man:

Dela blomkålsblommorna, koka dem sedan halvhårt i lättsaltat vatten (ca 1 platt tesked salt per gryta). Ta ut och låt dem svalna.

Det är viktigt att blomkålen inte är överkokt eller för hård. Jag brukar kolla med hjälp av en gaffel efter ungefär ca 10 minuter.

Blanda ströbröd med salt och peppar. Man kan smaksätta det med Vegeta som är en schysst allkrydda. Blanda varje blomkålsblomma först i ströbröd och sedan i ägg.

Stek i olivolja tills de får en brun fin färg.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *